Plaatpizza met groenten

 

Pizza!!! Wie is er niet gek op? Een pizza van de pizzeria of uit de diepvries bevat helaas heel veel calorieën, verzadigd vet en zout. Deze plaatpizza met groenten is een veel beter alternatief, en net zo lekker! Je kan de plaat beleggen met alle soorten groenten, maar ik heb hier gekozen voor tomaat, courgette, paprika en champignons. Een lekker makkelijk recept om eindeloos mee te variëren.

 

INGREDIËNTEN – voor 4 personen

    • 360 gram bladerdeeg
    • 20 gram groene pesto
    • 4 el roomkaas light
    • 1 courgette
    • 1 gele paprika
    • 4 tomaten
    • 200 gram champignons
    • Peper
    • Optioneel: geraspte 30+ kaas

 

INSTRUCTIES – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed en bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, zodat deze niet te veel gaat rijzen in de oven. Bak het bladerdeeg 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd in de tussentijd de courgette, tomaat, paprika en champignons in dunne plakjes. Meng de pesto met de roomkaas. Haal na 10 minuten de bladerdeeg uit de oven. Smeer de pesto roomkaas saus over de bodem en beleg deze met de courgette, tomaat, paprika en champignons. Voeg naar smaak peper en geraspte kaas toe. Bak de pizza in 15 minuten in de oven, tot deze mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie: 399 kcal || 20.2 vet || 9.3 verz. vet || 9.8 eiwit || 41.7 koolhydraten || 4.6 vezels || 2 zout

Plaatpizza met groenten