Lidmaatschap BGN
Ik ben lid van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland is de landelijke brancheorganisatie voor gewichtsconsulenten. Om lid te zijn van de deze brancheorganisatie, dien je aan de volgende eisen te voldoen:
• in het bezit te zijn van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen
• regelmatig bij- en nascholingen volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied
• het begeleiden van cliënten volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad
• géén verkoop van maaltijdvervangers of afslankproducten

 

Vergoeding zorgverzekeraars
Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden de consulten van een gewichtsconsulent. Door het lidmaatschap bij de BGN worden consulten vergoed door verschillende zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars die de consulten vergoeden, kan je hier terugvinden.

 

Wat kan je tijdens een bezoek aan de BGN-gewichtsconsulent verwachten?
Bij het eerste bezoek aan mij als BGN-gewichtsconsulent worden je persoonsgegevens genoteerd en vraag ik naar je persoonlijke omstandigheden. Je lengte, gewicht en tailleomvang worden opgemeten. Je gangbare voeding- en leefpatroon wordt besproken. Vaak vraag ik je om gedurende enige dagen een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te krijgen in je voedingswijze.
Vervolgens geef ik je voedings- en beweegadviezen, die je helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken. Daarbij leer je ook gezonde keuzes te maken in je voeding door bijvoorbeeld het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen. Je leert meer over de werking van de stofwisseling en hoe je je lichaamsgewicht kunt reguleren door gezonde voeding en regelmatige beweging. Je krijgt advies over (variatie)mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner en er wordt aandacht geschonken aan gezonde tussendoortjes. Er wordt kortom een gedegen en volledig voedingsadvies gegeven, met vele handvatten om zelfstandig de juiste keuzes te maken.
Ik zal je motiveren en stimuleren om je doel te bereiken. Je eigen inzet daarbij is natuurlijk ook van groot belang. Veel mensen vinden regelmatig bezoek aan een gewichtsconsulent daarbij de beste ‘stok achter de deur’.

 


Kijk voor meer informatie over de BGN op de website van de branchorganisatie.