Als voedingscoach ben ik voornamelijk bezig met de voeding van andere. Het leek me daarom leuk jullie ook keer inzicht te geven in mijn voedingspatroon. Daarom heb ik 1 dag bijgehouden wat ik eet. Dit is op een dag dat ik niet op kantoor ben geweest. Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden. Wie weet schrijf ik binnenkort ook nog een dagboekje over een dag dat ik op kantoor werk.


Ontbijt
Omdat ik vandaag niet naar kantoor hoef, heb ik ’s ochtends alle tijd om een lekker ontbijtje klaar te maken. Ik ga voor mijn all-time favourite: American pancakes!! Voor de pannenkoeken gebruik ik 1 ei, 30 gram havermout, een klein beetje zuiveringszout, 40 ml sojamelk en een halve eetlepel cacao. Ik bak de pannenkoeken in een klein beetje kokosolie en beleg ze met sojayoghurt, rood fruit en ahornsiroop. Het recept van deze overheerlijke pancakes vind je hier. Daarnaast drink ik elke ochtend een glas water en een kop groene thee.

 


Lunch
Omdat ik laat ontbeten heb, eet ik in de ochtend geen tussendoortje. Wel drink ik een aantal koppen groene thee. Rond 13.00 uur lunch ik met 2 volkoren boterhammen met zoete aardappel spread, champignons en courgetti. Ik probeer de laatste tijd wat minder dierlijke producten te eten. Vooral tijdens de lunch vind ik dit lastig. Ik hou van brood en ik ben dol op kaas! Daarom ben ik aan het experimenteren met verschillende groentespreads, en dat bevalt erg goed. Ik drink (heel verrassend) nog een kopje groene thee.

 


Tussendoortje
Het is mooi weer, dus ik ga heb vanmiddag 10 kilometer hardgelopen. Na een uurtje zweten drink ik een halve liter water om mijn vochtbalans weer op pijl te krijgen. Daarnaast heb ik trek en eet ik een banaan (koolhydraten), zodat mijn brandstof weer word aangevuld.


Diner
Gisteren heb ik een quiche gemaakt. Daar heb ik nog ruim een halve knolselderij van over. Zonde om weg te gooien! Daarom maak ik vanavond een lekker knolselderij soepje met knoflook en sojaroom. Daarbij eet is 2 crackers met kaas & avocado en drink ik een glas water.

 


Tussendoortje
Ik ben een chocoholic! Ik denk (weet bijna wel zeker ;-)) dat ik elke dag een stukje chocolade eet. Vanavond eet ik een stukje chocolade met noten en rozijnen, erg lekker en nog gezond ook. Verder drink ik nog twee glazen water.