Heb jij ook zo vaak restjes groente in de koelkast liggen? Ik vind het erg zonde om deze weg te gooien. Daarom maak ik van de restjes groenten die ik heb, bijna altijd een lekker soepje! Het basisrecept is hierbij vaak hetzelfde, alleen de groenten die je toevoegt verschilt per keer. De knolselderij kan je vervangen door bijvoorbeeld pompoen, bloemkool, zoete aardappel of wortel. Heerlijk als lunch, maar ook tijdens het diner.


INGREDIENTENvoor 4 personen
1/2 knolselderij
2 uien
2 teentjes knoflook
1/2 el olijfolie
1 bouillonblokje
750 ml water
1 el tijm
2 volkorenboterhammen
4 el sojaroom
Peper naar smaak


INSTRUCTIES – 25 minuten bereiden
1. Schil de knolselderij, ui en knoflook en snijd in kleine stukjes.
2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook 1 minuut.
3. Bak de knolselderij vervolgens 5 minuten mee.
4. Voeg het bouillonblokje en het water toe en doe een deksel op de pan.
5. Laat de soep 15 minuten rustig koken.
6. Rooster ondertussen de boterhammen in een broodrooster (of in de pan).
7. Snijd de boterhammen in kleine blokjes.
6. Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer.
7. Breng op smaak met peper.
8. Schenk de soep in 4 soepkommen en giet de sojaroom er overheen.
9. Versier de soep met het brood en de tijm.
Eetsmakelijk!

 

Voedingswaarden per portie: 168 kcal || 2.9 vet || 0.6 verz. vet || 7.3 eiwit || 21.7 koolhydraten || 12.8 vezels || 1.4 zout