Appeltaart pancakes


Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik ben een echte zoetekauw, en met het ontbijt kan je dan alle kanten op. Vooral pancakes zijn mijn favoriet. Maar aangezien normale pannenkoeken, en vooral het beleg, niet in een gezonde voeding passen, maak ik hier graag gezonde variaties op. Deze pannenkoek wint misschien geen schoonheidsprijs, maar hij is lekker!! Dat is uiteindelijk wat telt toch?

 

INGREDIENTEN – voor 2 personen

1 appel
2 dadels
een handje rozijnen
een handje pecannoten
2 tl kaneel
1 snufje gemberpoeder
1 snufje zout
1 banaan
1 ei
35 gram havermout
1/2 tl bakpoeder
kokosolie om in te bakken

 

INSTRUCTIES –┬á10 minuten bereiden

1. Snijd de appel en dadels in kleine stukjes
2. Meng de appel, dadels, rozijnen, pecannoten, 1 tl kaneel, gember en zout door elkaar
3. Maal in een keukenmachine de banaan, havermout, ei, bakpoeder en 1 tl kaneel tot een glad beslag
4. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan
5. Bak van het pannenkoeken beslag 4 pannenkoekjes
6. Verwarm het appelmengsel ondertussen in de magnetron 1 minuut op
7. Serveer de pannenkoeken en het appelmengsel warm

Voedingswaarden per portie: 375 kcal || 16 vet || 4.5 verz. vet || 7.9 eiwit || 47 koolhydraten || 6 vezels || 0.35 zout

Appeltaart pancakes