Andijviestamppot met vegetarische balletjes

 

Stamppot! Een echte Hollandse maaltijd. Maar wie van jullie eet er nog weleens stamppot? Wist je dat stamppot erg gezond kan zijn, makkelijk te maken. En ook nog eens erg lekker en super voedzaam. Ik probeer natuurlijk wel altijd een gezonde versie te maken. En ik heb hier dan ook de spekjes en rookworst vervangen door vegetarische balletjes. Deze balletjes zijn zo lekker, ik durf te wedden dat je het vlees helemaal niets mist. 

 

INGREDIËNTEN – voor 4 personen

    • 1 kilo aardappelen
    • 2 uien
    • 1 el olie
    • 200 gram vegetarische balletjes
    • 100 ml melk
    • 1 el mosterd
    • 800 gram rauwe andijvie
    • Peper en zout

 

INSTRUCTIES – 30 minuten

Schil 1 kg aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de uien fijn, verwarm de olie in een koekenpan en bak de uien in 2 minuten glazig. Voeg vervolgens de vegetarische balletjes toe en bak het geheel nog ca. 6 minuten (of zoals beschreven staat op de verpakking van de balletjes). Giet de aardappelen af en voeg de melk en mosterd toe. Stamp de aardappelen fijn en meng er de rauwe andijvie door. Verwarm het geheel nog 2 a 3 minuten op laag vuur. Serveer de stamppot met de balletjes en uien. Voeg tot slot peper en zout naar smaak toe. Eet smakelijk!


Voedingswaarden per portie: 532 kcal || 23.2 vet || 8.7 verz. vet || 20.9 eiwit || 54.7 koolhydraten || 9.4 vezels || 2.0 zout

Andijviestamppot met vegetarische balletjes